Donacija humanih ljudi ugroženoj porodici iz Djunisa, grad Kruševac nema novca za ugrožene!

Nakon pisanja „Kruševac Info-a“ i ostalih novina, podsećanja radi, Oliveri Spasić iz Đunisa kod Kruševca, najpre je stigla donacija anonimne čitateljke iz Republike Srpske od 150 evra, a prethodnih dana sa dalekog kontinenta stigle su još dve.

Više u postelji nego na nogama: Olivera Spasić

Njenu borbu sa teškim oboljenjem kolena, gonartrozom, podržao je plemeniti Miloš iz Sidneja, uputivši joj prilog od 150 dolara da bi Olivera što pre nabavila deset injekcija koje bi usporile napredak bolesti i znatno ublažile simptome. Istu želju imali su donatori iz Sidneja, njeni imenjaci i prezimenjaci Branislav i Olivera Spasić, uputivši joj još 100 dolara.

Pošto smo prosledili ove priloge odmah na kućnu adresu ove nemoćne žene, sada je do konačnog cilja i injekcija deli oko 330 evra. Olivera se sa gonartrozom bori već godinama, a kako vreme odmiče, sve joj je gore. Kako kaže, od kad je došla zima, stanje je očajno.

– Ne ustajem. Bolovi su nepodnošljivi. Zima je uvek najgori period za mene, jer hladnoća dodatno pogoršava stanje. Hvala divnim ljudima koji mi pomažu. Ne poznajem ih, ali bih volela kada bi se ukazala prilika, da im se lično zahvalim. Sada čekam i nadam se da ću u dogledno vreme uspeti da dođem do injekcija – kaže Olivera.

Najviše se brine zbog sina Dušana (34) koji ima Daunov sindrom. Kako kaže, ona trenutno uopšte nije u stanju da brine o njemu.

– Da nije ćerke i muža, koji je takođe bolestan, ne znam kako bih brinula o rođenom detetu – rekla je Olivera.

Njen suprug Branislav boluje od vertiga, bolesti koja izaziva jake vroglavice.
– Kada su loši dani, on ne može nikud iz kreveta. Ćerka ponekad ide da nadniči kad ima posla, kako bismo imali šta da jedemo. Ja u krevetu, suprug u krevetu, a šta sa Duletom? – nemoćno će Olivera.

Sami ne mogu…

Spasići žive od svega 100 evra socijalne pomoći i 70 evra Dušanovog dodatka za tuđu negu.
– Sve bi bilo lakše kada bi injekcije mogle da se dobiju na recept. Država štedi na nama najsiromašnijima, ukida nam osnovno pravo da se lečimo. Samim tim, ne možemo da izađemo iz začaranog kruga nemaštine i bolesti – zaključuje Olivera.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: [email protected] Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor: Vesti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply