Dodeljene nagrade na Međunarodnom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“

Međunarodni festival humora i satire održan u Kruševcu: „Zlatnu kacigu” za najbolju karikaturu osvojio je turski autor Eraj Ozbek, a najuspelija pisana dela imali su Dejan Dimitrijević i Dragiša Pavlović – Rasinski

PRIZNANjE za najbolju karikaturu na 23. Međunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu, „Zlatna kaciga“, osvojio je turski karikaturista Eraj Ozbek. Autori najuspelijih pisanih dela su Dejan Dimitrijević iz Niša i Kruševljanin Dragiša Pavlović – Rasinski.

U kategoriji mladih za karikaturu i strip, prva nagrada pripala je Tamari Stanković iz Beograda, dok je u pisanoj formi trijumfovala, takođe Beograđanka, Andrijana Lambić. „Zlatna kaciga“ za aforizam biće dodeljena Miodragu Lazareviću iz Beograda, a nagrada „Rade Brka“ za kratku pisanu formu sa specifičnim humorom moravskog podneblja – Kruševljaninu Saši Miletiću.

Izuzetno interesovanje autori su pokazali za učešće na smotri koja se po 23. put održava u Kruševcu.

– Žiri je i ovoga puta bio na „slatkim mukama“, jer je zabeležena velika konkurencija i veliki broj dobrih radova u svim kategorijama – ističe Miroslav Smiljković, direktor Kulturnog centra Kruševac, gde će se 1. aprila, na Međunarodni dan šale održati finale „Zlatne kacige“ i dodela priznanja. – Oko dve stotine autora iz trideset sedam zemalja odazvalo se konkursnom pozivu.

Žiriranje radova odigravalo su u poslednjim danima januara, a tema ovogodišnjeg festivala za odrasle imala je naziv „Promene“, dok je za autore do 18 godina tema bila „Porodica“. Obelodanjivanju imena laureata prethodila je izložba „Golub mira“ Aleksandra Blatnika, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za karikaturu „Zlatna kaciga“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply