Diskutabilna odluka žirija: Tanja Bošković dobila nagradu za životno delo u Kruševcu 2015. godine

kck.org.rs

Međunarodni festival humora i satire „Zlatna kaciga“ završen je dodelom priznanja laureatima u različitim kategorijama, a nagrada za životno delo pripala je glumici Tanji Bošković. Pisali smo o podelama koji su nastale na kruševačkoj kulturnoj sceni posle donešene ove odluke, s obzirom da je nagrada koja se dodeljuje ustanovljena kako bi nagrade dobijali radnici u kulturi Kruševca, a ne sa strane, koji sa Kruševcem imaju jedinu vezu kada prođu Bruskim putem na Kopaonik.

kck.org.rs

Festival, 23. po redu, završen je sinoć, a titula „Vitez od Čarapanije – Ser Hardi“ pripalo je glumici Slobodi Mićalović, objavljeno je danas na sajtu grada.kck.org.rs

Priznanje „Klasovo majstorsko pero“ dodeljeno je karikaturisti Aleksandru Blatniku, dok je tradicionalno priznanje „Zlatna kaciga“ za najbolju karikaturu pripalo turskom karikaturisti Eraju Ozbeku iz Izmira.

Tema ovogodišnje konkursa bila je „Promena“. Drugu nagradu osvojio je Zoran Mihailović iz Beograda, dok je treće mesto pripalo Slobodanu Srdiću iz Smedereva.

Diplome su dodeljene Anatoliju Stankulovu iz Sofija, Zdenku Puhinu, iz Zagreba i Milenku Kosanoviću iz Bajmoka.

„Zlatna kaciga“ za priču „Promene“ dodeljena je Dejanu Dimitrijeviću iz Beograda, dok je isto priznanje za pesmu „Uticaj Marka Kraljević na promene u Srbiji“ pripalo Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Krusevca

Priznanja „Zlatna kaciga“ za aforizam „Ovolike promene na vlasti jedino može da izdrži narod koji se ne menja“ pripalo je Miodragu Lazareviću iz Požarevca.

Plaketa za aforizam „Menjao je kape. Tako je sačuvao glavu“ pripala je Aleksandru Čotriću iz Beograda.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply