Direktorica Kruševac-Puta kažnjava radnike koji je ne pozdravljaju, jer joj traže zaostale plate!

Zorica Stanković

VEROVALI ILI NE Ko ne pozdravi direktorku, plaća kaznu!utor: Da nije tragično, bilo bi komično! Radnik „Kruševac puta“ kažnjen je smanjenjem plate za 10 odsto jer se nije javio direktorki preduzeća kada ju je sreo na ulazu u poslovnu zgradu!

Zorica Stanković

Zorica Stanković

 

 

Kako se navodi u rešenju koje potpisuje direktorka „Kruševac puta“ Zorica Stanković, zbog „nepoštovanja radne discipline“ radnik koji joj se nije javio prilikom susreta na ulazu u zgradu firme kažnjava se skidanjem 10 odsto od plate za ovaj mesec. U ovako bahatom i samovoljnom ponašanju direktorke ona sama ne vidi apsolutno ništa sporno.

– To je u skladu sa Zakonom o radu i ja kao direktor ima to i da radim! Ja sam njihov direktor i nek im je sa srećom. I nije taj jedini, četvoricu sam kaznila jer mi se nisu javili – bez zadrške je poručila Stankovićeva za „Alo!“.

Verovali ili neVerovali ili ne, Foto: promo

Marjan Milojević, predsednik Samostalnog sindikata „Kruševac puta“, ocenio je da je opšta situacija u firmi u najmanju ruku neobična.
– Što je još gore u ovoj situaciji, jedan od njih koji je kažnjen jer se nije javio direktorki tražio je izvršenje rešenja Inspekcije rada za neisplaćene plate. Tada ga je direktorka pozvala i poručila mu da joj se više nikada u životu ne obrati. A sada ga kažnjava jer joj se nije javio – ispričao je apsurdnu situaciju Milojević. Iz Sindikata putara pak poručuju da ovo nije jedini sporni potez direktorke Stanković, koja, prema njihovim rečima, teroriše radnike.

– Situacija u firmi „Kruševac put” je katastrofalna. Otkako je Stankovićeva postavljena za direktorku, ona mobinguje radnike, a na jednu zaposlenu je i fizički nasrnula. Takođe, zaposlenima isplaćuju topli obrok manji nego što bi trebalo po kolektivnom ugovoru, a regres im nisu uplatili mesecima, dok im i plate kasne nekoliko meseci – napomenula je za „Alo!“ predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vuksanović.

 

Ministarstvo: Nije po Zakonu o radu

Iz Ministarstva rada juče su objasnili za „Alo!“ da Zakon o radu ne prepoznaje ovakav „prekršaj“ zaposlenog kao nešto za šta bi mogao da bude kažnjen, i to novčano.

 

Izvor vesti: Alo.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply