Direktori tvrde da nisu smenjeni, u gradskoj upravi trvde da je promena bilo

Direktori Ribarske banje i Zdravstvenog centra Kruševac Branislav Katančević i Vojkan Kulić tvrde da nisu smenjeni s mesta direktora tih zdravstvenih ustanova.

Da li je bilo smena u Kruševcu?

 

 

Na konferenciji za novinare ranije danas u gradskoj upravi Kruševca, gde su funkcioneri SNS-a, SPS-JS i DSS-a potpisali aneks ugovora o novoj koaliciji u tom gradu, novinarima je saopštena nezvanična informacija o njihovim smenama.

“Prema nezvaničnim informacijama, direktor Specijalne bolnice Ribarska banja dr Branislav Katančević je smenjen sa tog mesta, kao i direktor Zdravstvenog centra Kruševac dr Vojkan Kulić” , kazao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić odgovarajući na pitanje novinara da li su te informacije tačne.

Gašić je istakao da današnje potpisivanje aneksa o novoj koaliciji u kojoj više nema Pokreta za promene Branislava Katančevića, koji je nedavno pristupio DS-u u Kruševcu, nema veze s promenama direktora zdravstvenih centara, već da su to odluke Ministarstva zdravlja.

Novi direktor Zdravstvenog centra, kako je rečeno na konferenciji, trebalo bi da bude Slobodanka Jotić, a direktor Specijalne bolnice Ribarska banja Dušan Šokorac.

Međutim, Katančević je Tanjugu rekao da “nema dokument” o smeni s mesta direktora Ribarske banje i naglasio da bi bilo neverovatno da ga neko smenjuje imajući u vidu nagrade koje je dobio za uspešan rad.

PROČITAJ JOŠ:  Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu došao na čelo BIA? Kršenje zakona, psovke, vređanja, sprečavanje da deca dobiju normalnu školu...

“Ne može tek tako da se neko smenjuje jer postoji zakon koji to reguliše”, rekao je Katančević.

Katančević je demantovao i da je izašao iz vladajuće koalicije i rekao da nije bio obavešten o koalicionom sastanku, na kojem su danas ostale članice većine potpisale aneks koalicionog ugovora.

Zvanično obaveštenje o smeni takođe nije dobio ni aktuelni direktor Zdravstvenog centra Vojkan Kulić, koji je danas rekao novinarima da je izabran na konkursu 28. februara prošle godine i da bi mandat trebalo da mu traje četiri godine.

“Nisam smenjen”, rekao je Kulić i pojasnio da direktor može biti promenjen po više osnova – da podnese ostavku ili ukoliko napravi neko krivično delo, naglasivši da je ovde reč o neosnovanoj priči.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply