Dete zadržano u bolnici u Kraljevu, nakon odbijanja trsteničkih lekara da pregledaju dete zbog kraja smene!

U Domu zdravlja u Trsteniku kažu da imaju mnogo posla zbog gripa

RODITELJI LJUTI ZBOG NEMARA: Bebu sam nosio u bolnicu u Kraljevo, u Trsteniku su nas odbili jer je bio „kraj smene“ – Beba od sedam meseci završila je u bolnici u Kraljevu nakon što su u trsteničkom Domu zdravlja „Dr Sava Stanojević“ odbili da na vreme izdaju rezultate i pregledaju je, tvrde njeni roditelji.

U Domu zdravlja u Trsteniku kažu da imaju mnogo posla zbog gripa

Foto: Foto arhiva Doma zdravlja / Privatna arhiva U Domu zdravlja u Trsteniku kažu da imaju mnogo posla zbog gripa

– U subotu smo bebu odveli kod lekara jer je imala zapušen nos i kašljala je. Doktorka koja ga je pregledala napomenula je da dete deluje bledo ali, kako nije imao temperaturu i upaljeno grlo, nije dobio lekove – priča Nenad Lekić, otac sedmomesečnog dečaka.

U ponedeljak je detetu izvađena krv, ali problemi nastaju kada je trebalo uzeti rezultate.

– U 14.50 sati sam došao sam da uzmem rezultate, a sestra na šalteru mi je rekla: „Ne mogu da vam dam rezultate, radim do tri“. Na moju konstataciju da još nije tri sata, ona mi odgovara: „Ja sam već ugasila računare. Imam autobus u tri i pet. Dođite sutra“ – objašnjava Nenad.

Sličnu situaciju otac bolesne bebe doživeo je i u ordinaciji pedijatra.

– Kod doktorke koja menja izabranog lekara sestra mi kaže: „Primićemo dete samo ako ima temperaturu preko 39,5 ili ostavite knjižicu i čekajte do 20 sati, pa onda posle idite u hitnu“. Sutradan, kada sam konačno dobio rezultate, video sam da je hemoglobin kod deteta 64. Pokušao sam da dođem do jednog od pedijatara, ali mi je njegova medicinska sestra objasnila da to nije ništa. „Tako je, kako je, ne može tu ništa da se promeni. Idite popodne kod doktora koji zamenjuje vašeg doktora“ – priča otac.

Nakon svih neprijatnosti koje je doživeo u trsteničkom Domu zdravlja, kaže Nenad, bebu je odveo u kraljevačku bolnicu. Dete je odmah primljeno na lečenje, određena mu je terapija i sada je znatno bolje nego pre dva dana. Očekuje se da dečak i majka za dan ili dva napuste bolnicu.

– Kada sam otišao da se požalim direktoru Doma zdravlja u Trsteniku, on mi je, iako je već čuo da je dete u bolnici, rekao: „Pa šta, i ja nekad izađem sa posla ranije“.’ Takvu „saosećajnost“ lekara i čoveka na funkciji još nisam video. Samo se nadam da drugi pacijenti u Trsteniku neće doživeti iskustvo poput mog – ogorčen je Nenad.

Doktor Radovan Popović, direktor trsteničkog Doma zdravlja, potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da je Nenad Lekić bio kod njega da se žali na rad osoblja.

– Poslao sam ga kod načelnika pedijatrije, ali on to nije prihvatio. Zbog epidemije gripa imamo velike gužve. Obično imamo do 100 pregleda u laboratoriji, a sada i do 300 dnevno. Osoblje počinje da radi u pola sedam i često ostaju i do šest-sedam popodne. Zato ne mogu da se ljutim ako neko izađe u pet do tri jer drugog dana ostaje duže. Svako ima pravo na nezadovoljstvo, ali mora shvatiti da imamo puno pacijenata, a malo ljudi – tvrdi dr Popović.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply