Detalji otmice: Ranio pa sa dva metka ubio devojku, vozio taoca u gepeku 4 dana, pokušao da pobegne na Kosovo!

DETALJI OTMICE KOD KRUŠEVCA Ranjenu devojku ubio sa dva hica u glavu, njenog dečka držao u gepeku – Miodragu Karaliću (54) iz Kruševca, koji se sumnjiči za ubistvo Gordane Josifović (44) iz Kruševca i otmicu Miluna Kostića (52) iz sela Lazarevac kod Kruševca, određen je pritvor do 30 dana.

Foto: EuroBlic

Kako „Blic“ saznaje, Karalić je priznao oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret i predao pištolj kojim je ubio bivšu devojku Gordanu.

 UBIJENA: Gordana Josifović Foto: Facebook UBIJENA: Gordana Josifović

Karalić je Josifovićevu i Kostića kidnapovao u ponedeljak ispred tehničkog pregleda „Sara“ u Kruševcu u kojem je Gordana radila. Njeno telo je u utorak pre podne pronađeno u ataru sela Bradarac kod Aleksinca.

– Karalić je u svoju bivšu partnerku prvi put pucao neposredno nakon što su izašli iz Kruševca. Tada je samo ranjena. U polju u blizini sela Bradarac, teško povređenu Gordanu izvukao je iz auta i ispalio joj još dva hica u glavu. Leš je ostavio u šipragu pored poljskog puta. Kostića je naterao da ga vozi i da mu bude kao neka vrsta osiguranja – priča sagovornik blizak istrazi.

SPASAO SE: Milun Kostić

Foto: Privatna arhiva SPASAO SE: Milun Kostić

Karalić je poreklom iz Prištine, pa je njegova prva ideja bila da pobegne na Kosovo gde još uvek ima dosta poznanika i dobre kontakte. Međutim, sve pravce ka Kosovu niška, kruševačka i prokupačka policija su blokirale tako da je morao da smisli novi plan za bekstvo.

– Krenuo je ka Beogradu jer je računao da u velikom gradu i gužvi može lakše da se sakrije. Birali su sporedne puteve i vozili uglavnom noću, dok su danju odmarali na poljskim putevima. Od Kostića je odmah nakon kidnapovanja uzeo mobilni telefon i isključio ga. Dok se odmarao, Miluna je zatvarao u gepek automobila – dodaje naš izvor.

Motiv Kostićevog krvavog pira bila je ljubomora i Gordanina nova veza. Sam Kostić, njen aktuelni partner, juče je saslušan takođe od strane tužioca, nakon čega je pušten kući.

Njegova uloga u celoj priči, po svemu sudeći, ostala je nejasna policiji i tužilaštvu. On se, naime, ne seća svih detalja oko otmice, ubistva i ostalog, a u trenutku hapšenja u petak sedeo je pored ubice na suvozačevom mestu.

Više tužilaštvo u Nišu, naime, za Kostića je predložilo juče meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putnih isprava, s obzirom na to da živi u Austriji, ali je Viši sud to odbio.

– Za to nema zakonskih osnova i Milun Kostić je pušten, dok je Miodragu Karaliću određen pritvor od 30 dana – kaže Iva Popović, portparol Višeg suda.

Roditelji: Otmičar ga nije tukao

– Otišao je kod rođaka kako bi se naspavao i odmorio. Treba mu mir, a nama je kuća puna ljudi. Osim što je iscrpljen i umoran, Milun je dobro. Koliko znamo, otmičar ga nije tukao i fizički zlostavljao – rekli su nam u telefonskom razgovoru Milunovi roditelji Latinka i Miloje.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply