Demokratska stranka traži istragu povodom prisluškivanih telefonskih razgovora kriminalaca u kojima se spominje i Bratislav Gašić

DS: Ispitati vezu Gašića i Jotića

Foto:N1

Demokratska stranka zatražila je danas da se odmah pokrene istraga o vezama direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića sa javnosti poznatim i za najteža krivična dela osuđivanim Zoranom Jotićem Jotkom iz Kruševca, o kojim govori najnoviji izveštaj novinarske Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

“Podrazumeva se da Gašić, dok traje istražni postupak, nipošto ne bi mogao da rukovodi jednom od najvažnijih institucija u oblasti zaštite države i ometa istragu”, navodi se u saopštenju.

“U demokratskim i uređenim državama apsolutno je nedopustivo da na čelu nacionalne bezbednosne agencije bude osoba koja u kriminalnom podzemlju ima reputaciju plaćenika jednog od najpoznatijih kriminalnih klanova”, ukazuje DS.

Demokratska stranka podseća da je KRIK objavio da je Gašić u telefonskim razgovorima članova takozvane Jotkine grupe označen kao neko koga plaća pomenuti Zoran Jotić.

“Ti razgovori su emitovani u Specijalnom sudu za organizovani kriminal na suđenju Jotiću i njegovim saradnicima za dvostruko ubistvo, a ono što sud saznaje iz njih ni u kom slučaju ne može ostati samo u sudskom spisu. Tužilaštvo mora da proveri sve ono što je policija saznala iz prisluškivanih razgovora, a Bratislav Gašić mora da odgovori na sva pitanja o svojim vezama sa podzemljem bez zaštite visokog državnog položaja koji zauzima”, navodi DS.

Izvor: Nova.rs

Link: https://nova.rs/vesti/politika/ds-ispitati-vezu-gasica-i-jotica/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply