Deblokiran račun Gradske toplane Kruševac

toplana ks

Račun kruševačke Toplane, koji je bio u blokadi u prethodna dva dana zbog duga od 40 miliona dinara prema Srbijagasu, jutros je odblokiran.

toplana ks

Do deblokade je došlo nakon što je Toplana urgentno Srbijagasu uplatila iznos od oko deset miliona dinara, rekao je Tanjugu direktor ovog preduzeća Dragan Azdejković.

„Da se ovo nije dogodilo, bili bismo u velikom problemu“, ponovio je Azdejković, koji je i juče izjavio da bi grejna sezona bila ugrožena zbog toga što se neke vrste uglja, mazut, kao i prevoz plaća avansno.

Zbog neizmirenih obaveza od 138 miliona dinara prema dobavljačima za grejnu sezonu 2011/2012, račun ovog preduzeća je takođe bio u blokadi čak 80 dana. Tada su radnici Toplane bili na plaćenom odsustvu i primali 65 odsto zarade, kako bi se smanjili troškovi.

Azdejković je danas napomenuo da uglja na zalihama ima za narednih 15 dana, kao i da je „na stanici“ dodatnih 15 vagona. Te količine, bi prema njegovim rečima, sutra trebalo da budu na depou Toplane Potraživanja JKP „Gradska toplana“ prema fizičkim licima iznose 120 miliona dinara, a prema privrednim subjektima, oko 140 miliona dinara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply