David Perović, vladika kruševački, ZARAŽEN KORONA VIRUSOM, prebačen u zemunsku bolnicu!

„Blic“ saznaje: VLADIKA kruševački David ZARAŽEN VIRUSOM, prebačen u zemunsku bolnicu!

VLADIKA kruševački David ZARAŽEN VIRUSOM Foto: SPC – Eparhija Kruševačka / RAS Srbija

Vladika kruševački David (Perović) prebačen je sinoć iz Kruševca u Zemunsku bolnicu jer je pozitivan na korona virus, saznaje „Blic“.

Ovaj šezdesetsedmogodišnji episkop pre ustanovljenog virusa Covid-19 bogoslužio je poslednjih dana u kruševačkom hramu. Na zvaničnoj internet prezentaciji Eparhije kruševačke postavljen je raspored Bogosluženja, a na Vaskrs kruševačka Saborna crkva bila je jedna od punijih narodom.

Vladika David je treći po redu episkop koji je oboleo od Kovida19.

Episkop kruševački je u poslednjih nekoliko dana davao i intervjue, a juče je jedan objavljen na sajtu eparhije. Vladika je govorio o pandemiji i korona virusu.

Na pitanje da li se slaže sa ocenom da se epidemija Covic-19 pokazala jačom i od silnih modernih dostignuća 21. veka, ali i od vere, jer crkve nikada nisu bile praznije, vladika je odgovorio:

– Činilo se mnogima da jeste tako, ali tako nije, hvala Bogu! Ova pandemija pogotovo nije jača od naše vere! Bitno je da ovaj put hramovi u većini nisu bili ni prazni, ni bezglasni, niti bez Svete Liturgije, i da smo se mi smiravali pred Gospodom, opet Ga slavosloveći! Ali, nisu se svi iskreno smiravali, među kojima i oni od kojih se upravo to očekivalo, s obzirom da pripadaju Crkvi, kao i da zauzimaju važne crkvene službe!

Odgovarajući na pitanje koji nauk možemo da izvučemo iz ove pandemije, vladika je istakao:

– Molitvu Bogu ne prekidati, Crkvi pribegavati, Svetim Pričešćem se braniti i preispodnja iskušenja pobeđivati, naše lekare ne ignorisati, naše dobroželatelje i zaštitnike ne ogorčavati, nego sa svima njima sarađivati – poručio je.

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/blic-saznaje-vladika-krusevacki-david-zarazen-virusom-prebacen-u-zemunsku-bolnicu/yysj5sb

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply