Darko Drljević dobitnik je “Zlatne kacige” za najbolju karikaturu na 29. Međunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu

PROGLAŠENI POBEDNICI „ZLATNE KACIGE“: Među nagrađenima i aforističar Bojan Ljubenović

ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ: Међу награђенима и афористичар Бојан Љубеновић

Foto: KCK

DARKO Drljević, autor iz Crne Gore dobitnik je “Zlatne kacige” za najbolju karikaturu na 29. Međunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu. Đokica Milosavljević iz Novog Sela pobedio je u kategoriji pisane forme za priču “Arsini prozori”,a Milan Berić iz Banja Luke za pesmu “Protor”.

Bojan Ljubenović dobitnik je “Zlatne kacige” za aforizam “Na skupštinske prozore stavili smo rešetke.Da se poslanici navikavaju”.

Među nagrađenima je Milojko Stojković iz Smederevske Palanke koji je za priču “Prozorska osmatračnica”,dobio priznanje “Rade Brka”.

-”Zlatna kaciga” je najznačajniji brend Kulturnog centra Kruševac i jedan je od obeležja Kruševca u međunarodnom kontekstu-napominje Violeta Kaplarević,direktorka KCK.- Cilj Festivala je sve ove godine ostao nepromenjen:unapređenje i afirmacija humora i starije, kao i razvijanje kreativnosti među mladim autorima.

Čak 347 autora(291 karikaturista i 56 pisaca) iz 50 zemalja konkurisali su za neke od nagrada na Festivalu. Žiri je birao među 883 karikature,35 priča,43 pesme i 579 aforizama.

-Već afirmisani, stariji autori svoje radove slali su odgovarajući na temu “Prozor”,dok su autori do 18 godina imali zadatku temu “Muzika”.

I među “mlađima” je konkurencija bila izuzetna:140 karikature,16 stirpova,šest pesama i dve priče.

Anastazija Stambolović,gimnazijalka iz Čačka, trijumfovala je u kategoriji karikatura i strip, a Minja Đelkapić,takođe iz Čačka, pobednica je u kategoriji pisane forme.Svim dobitnicima nagrade će biti dodeljena na Međunarodni Dan šale,1.aprila.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/964689/proglaseni-pobednici-zlatne-kacige-medju-nagradjenima-aforisticar-bojan-ljubenovic

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply