Dan posle ubistva – činjenice i biografija

Više javno tužilaštvo u Kruševcu izdalo je danas po podne naredbu za pokretanje istrage protiv NN. izvšioca koji je u nedelju ujutro ,oko 2 sata po ponoći izmedju subote i nedelje, rafalnom paljbom iz pištolja ubio Gorana Obradovića, zvanog Sušu (37), pred stambenom zgradom 16 b na Trgu Kosturnica u Kruševcu.

 

Više javno tužilaštvo u Kruševcu izdalo je danas po podne naredbu za pokretanje istrage protiv NN. izvšioca koji je u nedelju ujutro ,oko 2 sata po ponoći izmedju subote i nedelje, rafalnom paljbom iz pištolja ubio Gorana Obradovića, zvanog Sušu (37), pred stambenom zgradom 16 b na Trgu Kosturnica u Kruševcu. Obdukcija leša pokojnog Obradovića , pokazala je da je ,, vodja kruševačkog klana,, ubijen sa sedam metaka, od kojih su prvih četiri ispaljana u ledja, a potom dva u predelu vrata, dok je zadnji metak ispaljen u predelu slepoočnice,,, potvrdjeno nam je Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Prema nekim nalazima, jer je taksista koji ga je vozio do stambene zgrade 16 b na Kosturnici, u trenutku paljbe ,, od straha zažmurio pa ništa njije video,, na Gorana je pucalo samo jedno lice iz zasede , koje je u sporednom ulazu preko puta stambene zgrade čekalo da ciljana žrtva naiđe. Prema nekim nepotvrđenim informacijama to lice je imalo duks preko glave , te da je Goran Obradović u trenutku rafalne paljbe na njega, pokušao da nađe zaklon iza parkiranog automobila, ali su četiri metka u ledja , po svemu sudeći, bila kobna po njegov život, pa je pao. Dva metka su najverovatnije ispaljena prilikom njegovog pada na asfaltu, a poslednji sedmi je overen u slepoočnicu kad je bespomoćno telo već bilo na asfaltu. Prilikom pucnja jedan od ispaljenih metaka iz pištolja pogodio je parkirani automobile.

Povodom likvidacije Gorana Obradovića Suše, juče u Kruševcu, niko ništa nije javno hteo, niti želeo da govori. Čak ni u komšiluku. Ni njegova druga supruga Jelena, koju smo u stanu zatekli sa svojom sestrom i još nekoliko njenih bližih rodjaka, nije , kako je izjavila, mogla bilo šta da izjavi, kao ni niko od prisutnih.

Na vratima stana, kao i na ulazu zgrade, umrlica. Na pragu ulaznih vrata nekoliko cvetova i sveća. Goran Obradović Suša biće sahranjen sutra u 14 časova na Novom kruševačkom groblju.

Ubijeni Goran Obradović je hapšen u policijskoj akciji “Sablja” tokom 2003. godine kao deo takozvane Jotkine grupe, dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića, ali je ubrzo pušten iz pritvora bez ikakve prijave. Njegovi potiču iz mesta Šljivovo, a staro kumstvo im je porodica Zvonka Veselinovića iz Kosovske Mitrovice, sa kojim je i Goran Obradović 2011. godine dovođen u vezu sa paljenjem graničnih prelaza na Jarinju.

Obradović je u subotu od ponoći viđen u nekoliko lokala u centru Kruševca, a prema dosadašnjim saznanjima taksista ga je pokupio pred kockarnicom sa dve limenke piva koje je namerio da ponese kući.

U Kruševcu su ga poznavali kao žestokog momka. U Višem sudu je osuđen na 4,5 godina zatvora zbog razbojništva iz 2012. godine u kladionici,, Olimp,, iz koje je oduzeo 50.000 evra. Saznajemo da je protiv njega podnošeno više prijava, da jedno suđenje protiv njega još nije završeno, kao i to da je jednom prilikom u njegovom stanu pronadjena ,, droga za ličnu upotrebu,,.

– Može da bude hiljadu razloga za njegovo ubistvo. Imao je novac i davao ga pod kamatu,a samo zadnjih godina novac je uložio u oko 60 nekretnina. Dosta je kockao, pa se u gradu pričalo da je i zapadao u dugove, a njegov rad dovođen je u vezu i sa preprodajom nafte na Kosovu i Metohiji. Imao je dosta novca, a nigde nije radio, navodi naš izvor blizak kruševačkom sudstvu.

Obradović je 9. juna trebalo da se javi na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod Niš , zbog razbojništa koje počinio u martu 2012. godine u kladionici “Olimp”, ali mu je smeštaj iza rešetaka odložen zbog rodjenja sina.

U Kruševcu mnogi ubistvo Gorana Obradovića Suše dovode u vezu sa mafijaškim obračunima kriminalnih krugova u kojima je 2.000 godine , poput Suše, usmrćen Goran Lazić Okac, dok je ulazio u svoju zgradu, kao i Dušan Stanković 2007. godine, s ledja, dok je sedeo u kafiću.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply