Dan oslobođenja Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu – polaganje venaca na spomenike

polaganje cveca

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu, 14. i 15.oktobra, danas je položeno cveće na više spomen-obeležja u gradu.

polaganje cveca

Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Bratislav Gašić i Siniša Maksimović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, predstavnici Vojske Srbije, SUBNOR-a i drugih boračkih i udruženja građana položili su cveće na spomenike borcima crvene armije na Rasini, ratnicima i narodu kruševačkog kraja stradalim u oslobodilačkim ratovima Srbije od 1912. do 1918. godine na Fontani, ruskom vojniku u Lazarici i spomenik Kosovskim junacima.

Bogat program podovom Dana oslobođenja grada Kruševca otpočeo je polaganjem venaca na spomen obeležja oslobodiocima.

Na Spomenik borcima Crvene armije, cveće su položili u ime Grada – gradonačelnik Bratislav Gašić i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, kao i brojne organizacije i Udruženja građana koji neguju oslobodilačke tradicije. U nastavku, izveden je scenski prikaz u organizaciji kruševčakog Kulturnog centra.

Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika, načelnik Rasinskog upravnog okruga i organizacije i udruženja, položili su vence i na Spomenik ratnicima 1912-1918. na Fontani i Spomenik ruskom vojniku u Lazarici.

PROČITAJ JOŠ:  Kod 87 osobe potvrđen Korona virus u Kruševcu u poslednja 24 sata, i dalje se veliki broj pacijenata pregleda u Kovid ambulanti 14. Oktobar

Gradskoj delegaciji prilikom polaganja cveća na Spomenik kosovskim junacima, uz prisustvo počasnog voda Vojske Srbije, pridružio se i predsednik Skupštine grada Živan Nikolić i pomoćnice gradonačelnika Mirjana Zlatanović i Dragana Milićević.

Cveće je položila i komanda Garnizona Vojske Srbije u Kruševcu.

U izjavi za medije, gradonačelnik je rekao da Kruševljani ne smeju da zaborave ni jedan segment svoje prošlosti, jer je to deo istorije koji treba da se poštuje. Bez očuvanja i negovanja tradicije i afirmacije oslobodilačkih vrednosti, nema ni budućnosti nacije.

Polaganju venaca na Spomenik kosovskim junacima prisustvovali su brojni članovi gradskog rukovodsta i okupljeni građani.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply