Dan oslobođenja Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu – polaganje venaca na spomenike

polaganje cveca

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu, 14. i 15.oktobra, danas je položeno cveće na više spomen-obeležja u gradu.

polaganje cveca

Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Bratislav Gašić i Siniša Maksimović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, predstavnici Vojske Srbije, SUBNOR-a i drugih boračkih i udruženja građana položili su cveće na spomenike borcima crvene armije na Rasini, ratnicima i narodu kruševačkog kraja stradalim u oslobodilačkim ratovima Srbije od 1912. do 1918. godine na Fontani, ruskom vojniku u Lazarici i spomenik Kosovskim junacima.

Bogat program podovom Dana oslobođenja grada Kruševca otpočeo je polaganjem venaca na spomen obeležja oslobodiocima.

Na Spomenik borcima Crvene armije, cveće su položili u ime Grada – gradonačelnik Bratislav Gašić i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, kao i brojne organizacije i Udruženja građana koji neguju oslobodilačke tradicije. U nastavku, izveden je scenski prikaz u organizaciji kruševčakog Kulturnog centra.

Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika, načelnik Rasinskog upravnog okruga i organizacije i udruženja, položili su vence i na Spomenik ratnicima 1912-1918. na Fontani i Spomenik ruskom vojniku u Lazarici.

PROČITAJ JOŠ:  Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je veoma teška, drugi dan zaredom beleži se trocifreni rast broja inficiranih osoba

Gradskoj delegaciji prilikom polaganja cveća na Spomenik kosovskim junacima, uz prisustvo počasnog voda Vojske Srbije, pridružio se i predsednik Skupštine grada Živan Nikolić i pomoćnice gradonačelnika Mirjana Zlatanović i Dragana Milićević.

Cveće je položila i komanda Garnizona Vojske Srbije u Kruševcu.

U izjavi za medije, gradonačelnik je rekao da Kruševljani ne smeju da zaborave ni jedan segment svoje prošlosti, jer je to deo istorije koji treba da se poštuje. Bez očuvanja i negovanja tradicije i afirmacije oslobodilačkih vrednosti, nema ni budućnosti nacije.

Polaganju venaca na Spomenik kosovskim junacima prisustvovali su brojni članovi gradskog rukovodsta i okupljeni građani.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply