Dačić u Kruševcu: Odluka istorijska, ali Srbija nije najzadovoljnija

dacic-glavna

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Kruševcu da je odluka Evropskog saveta da otvori pristupne pregovore konačna, istorijska, ali da Srbija njome nije najzadovoljnija

dacic-glavna

Sednica vlada svih 28 država članica biće održana najkasnije u januaru na zahtev Nemačke, najavio je premijer i dodao: – Nismo najzadovoljniji zbog toga što je u januaru, ali u svakom slučaju je ovo istorijski dan za Srbiju jer su danas zvanično otpočeli pregovori. Mi nismo previše zadovoljni tim rokom jer smatramo da to može biti i ranije, ali na zahtev Nemačke je to tako definisano.

Prema njegovim rečima, ono što raduje je da bi taj pregovarači okvir, koji treba da bude usvojen, mogao da bude potvrđen i ranije na nekoj sednici Evropskog saveta, a ne u decembru.On je rekao da je odluka, ne samo konačna, već i da nema dodatnih uslova.- To sam još juče najavio zato što me je (predsednik Evropskog saveta Herman) van Rompej pozvao telefonom da nas upozna sa predlogom, kazao je Dačić, ističući da je „taj predlog danas promenjen nabolje“.

Danas su otvoreni pregovori, nema dodatnih uslova i novih sastanaka Evropskog saveta, odluka je konačna, istakao je Dačić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply