Da li se Kruševac razvija po planu, kako kaže gradonačelnik Nestorović?

Dragi Nestorović

Skupština Grada je nedavno odlučila da se Grad zaduži za 930 miliona dinara za kupovinu zemljišta i izgradnju proizvodne hale za investitora koji treba da dođe

Dragi Nestorović

 

 

Izgradnja Fabrike za preradu otpadnih voda, radovi na ulazu u Kruševac iz pravca Brusa, nastavak gasifikacije, priključivanje okolnih opština na vodosnabdevanje,
uvođenje investitora na lokaciju starog aerodroma, neki su od važnijih radova koje je najavio gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, rekao je novinarima, povodom godinu dana od dolaska na tu funkciju, da je sa svojim timom mukotrpno radio i da su uspeli da, uz sve nedaće, poput poplava, izađu na kraj i nastave razvoj grada.

„Nastavili smo da razvijamo grad prema usvojenom planu, u tom delu možemo biti zadovoljni. Naravno da nismo rešili sve probleme, naravno da mnogo toga još treba učiniti. Rezultati su ono prema čemu se vidi nečiji rad, neka ih drugi procenjuju“, kazao je Nestorović.

Podsetio je da je 2012. godine Grad Kruševac zajedno sa javnim preduzećima po različitim osnovama dugovao 829 miliona dinara, da je Grad tada imao kreditno zaduženje 304 miliona dinara, koje je uredno servisirano i sada iznosi 144 miliona dinara.

Nestorović je napomenuo da je Grad u prošloj godini iz budzeta za investicije izdvojio 427 miliona dinara, da je u Kruševac preko republičkih javnih preduzeća i ministarstava stiglo 715 miliona dinara, te da je bilo 160 miliona dinara i 700 hiljada evra donacija.

Kao najbitnije projekte koji se ove godine rade naveo je prvu fazu na izgradnji Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, projekat vredan 25 miliona evra koji se radi kroz program KWF-a, a Grad se zadužuje za pet odsto vrednosti.

On je potom naveo, izgradnju četiri trake na ulazu u Kruševac iz prvaca Brusa, što sa 200 miliona dinara finansiraju Putevi Srbije.

Biće nastavljena rekonstrukcija ulica i trotoara, uređivanje sportskih terena, a radiće se tražni centar na Staroj zelenoj pijaci.

Završava se rekonstrukcija Narodnog univerziteta, gde bi trebalo da bude smešten kruševački Univerzitet, a kako je Nestorović najavio prvi fakultet bi mogao da bude Poljoprivredni.

Odgovarajući na pitanje o budućnosti nekoliko kruševačkih preduzeća u postupku restrukturiranja, kazao je da je Grad spreman da oprosti dugovanja koja ta preduzeća imaju prema njemu, a da o svemu ostalom pregovaraju predstavnici resornog Ministarstva, Agencije za privatizaciju i poslovodstava.

Krajem maja, kako je kazao, trebalo bi da se zna da li će investitor, koji bi zaposlio 3.500 radnika, doći u Kruševac.

Skupština Grada je za nedavno odlučila da se Grad zaduži za 930 miliona dinara za kupovinu zemljišta i izgradnju proizvodne hale za tog investitora.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply