Da li JKP Kruševac odaje poverljive informacije o građanima drugim licima?

Račun za smeće - JKP Kruševac

Korisnici usluga Javnog komunalnog preduzeća Kruševac su uz zadnji račun za izvršene usluge dobili i sa ličnim podacima popunjene uplatnice za osiguranje nekretnine kod Dunav osiguranje kompanije. Koliko košta građane štampanje ovog reklmnog materijala? Ili još bolje rečeno, koliko JKP Kruševac naplatio od kompanije Dunav za reklamiranje kompanije?

Račun za smeće - JKP Kruševac

U prethodnoj nedelji smo dobili pritužbe građana, a takođe i autorki ovog teksta je stigla uplatnica od JKP Kruševac, koju možete videti u prilogu, da JKP Kruševac dostavlja uplatnice sa reklamnim flajerima i uplatnicama kompanije Dunav. Smatramo da se na ovaj način zloupotrebljavaju lični podaci građana, koje je u obavezi JKP da čuva samo za svoje potrebe.

– Uz račun za iznošenje smeća, koji stiže na ime moje supruge, stigla je zaheftana, popunjena uplatnica za osiguranje stana ili kuće sa preciznom kvadraturom stana u kojem živimo. Poziv na broj na uplatnici sadrži poziv na broj JKP Kruševac. To je klasična zloupotreba naših podataka. – nezadovoljan je Slavko Pavlović.

Neki građani kažu da se ponavlja situacija od prošle godine kada su u isto vreme uz račune dobili uplatnice.

– Nakon što sam dobio uplatnicu tražio sam objašnjenje od JKP Kruševac, ali su mi rekli da su njihovi inkasanti samo delili uplatnice. Ostavio sam nekoliko komentara na sajtu Komunalnog preduzeća na tu temu, ali su mi izbirsani. Razmišljam da sa par prijatelja podnesem prijavu zaštitniku prava građana, jer Komunalno preduzeće na ovaj način zloupotrebljava moje podatke. – kaže Marko Janković.

U JKP Kruševac odgovorni tvrde da nije tačno da su zlopotrebljeni podaci građana:

– Mi nikome ne dajemo podatke iz naše baze već samo uplatnice stavljamo uz račun za iznošenje smeća. Na ovaj način se uplatnice osiguranja dele već pet godina, jer je takav ugovor potpisala bivša direktorka. Niko nije obavezan da uplati osiguranje, već je to više kao obaveštenje. – odgovara na optužbe Boban Kostić, direktor JKP, napominjući da važeći ugovor po kome se šalju ove uplatnice sa Dunav osiguravajućom kućom ističe naredne godine, tj. 2015. godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply