Da li je Radoica Milosavljević imao pravo kao osuđenik da kupi televizije?

800x600-800x600-radoica.jpg

Agencija za privatizaciju treba da odgovori na tvrdnje da Radoica Milosavljević, zbog toga što je osuđivan, nije mogao da učestvuje u privatizaciji medija koje je kupio, smatraju u NUNS-u.

800x600-800x600-radoica.jpg

Kako se navodi u saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), kompanija “Entertainment media group” iz Beograda traži da se ponovo odlučuje o podnetim prijavama za kupovinu RTV Pančevo, jednog od šest medija koje je ovaj kontroverzni kruševački biznismen kupio.

„Entertainment media group“ na osnovu uverenja iz kruševačke policije tvrdi da je Radoica Milosavljević osuđivan za krivična dela za koja je zaprećena kazna od pet ili više godina zatvora što automatski znači, prema Zakonu o privatizaciji, da nije mogao da učestvuje u postupku prodaje RTV „Pančevo“, kao ni ostalih medija – navodi se u saopštenju NUNS-a.

Radoica Milosavljević je, inače, za N1 izjavio da nikada nije osuđen na kaznu od četiri godine zatvora, već da je kao predsednik FK Napredak 1978. godine osuđen na 16 meseci.

Inače, ovaj Kruševljanin je osim RT “Caribrod” i RTV “Pančevo” kupio i TV „Pirot“, RTV “Kragujevac”, RTV “Kruševac”, TV “Požega” i Centar za informisanje Novi Kneževac.

Međutim, prema podacima koji se mogu naći na sajtu Agencije za privatizaciju, još nije potpisao nijedan ugovor o kupoprodaji.

Kako smatra zastupnik kapitala TV „Pirot“ Zoran Savić, najverovatnije se još uvek čeka da stignu pozitivna mišljenja iz Uprave za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija i Regulatornog tela za elektronske medije da ne postoje smetnje za zaključenje ugovora.


Ko je Radoica Milosavljević?

Radoica Milosavljević je kruševački biznismen i vlasnik nekoliko preduzeća. Kao kadar SPS-a, od 2009. do 2012. godine bio je zamenik gradonačelnika Kruševca.

 

Ovaj biznismen je u istoj izjavi rekao da je zainteresovan za kupovinu ukupno 11 medija, i to pre svega „iz komercijalnih razloga“.

Interesantno je da imam i Dom zdravlja sa 40 radnika, visoku školu za industrijski menadžment i fabriku koja mi je omogućila da steknem kapital. Želim da sa zaposlenima radim korektno i da te televizije rade bolje – objašnjava Milosavljević za N1.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply