“Cica gimnazijalka” prima četiri plate, jednu u FAM-u u Kruševcu, samo sa srednjom školom!

Kako Teleprompter.rs saznaje od izvora iz Ministarstva privrede, na mestu šefa kabineta ministra Sertića sedi izvesna Stojanka Cica Radoičić, poznatija kao “Cica gimnazijalka”. Zašto “gimnazijalka”? Pa, Cica ima samo diplomu srednje škole, ali je to ne sprečava da prima čak četiri plate! Jednu od 4 plate prima u kruševačkom FAM-u, gde je dovedena i zapošljena u nadzornom odboru po odlasku Šubare sa istog mesta. Trebaju li kruševačkim preduzećima ljudi sa visokom platom a koji nisu iz Kruševca?

Sertić i njegova Cica

Kako kaže izvor Teleprompter.rs iz Ministarstva privrede, “Sertić je fikus, a Stojanka Cica Radoičić alfa i omega u Ministarstvu privrede”.

Cica je formalno 2014. godine zaposlena u Agenciji za privatizaciju, kao “saradnik u kabinetu direktora”. Po imenovanju Ljubomira Šubare na čelo Agencije, promenjena je sistematizacija i za Cicu je sistematizovano novo radno mesto: “Rukovodilac odeljenja za poslove koordinacije sa Ministarstvom privrede”.

– Cica ne sedi u Agenciji za privatizacije, već sedi u Ministarstvu privrede gde je sporazumom između Ministarstva i Agencije “pozajmljena” u kabinet ministra Sertića. Cica u Agenciji prima 80.000 dinara, iako ima samo završenu gimnaziju, priča naš izvor iz Ministarstva privrede.

Kako saznajemo, Cica je šefica Sertićevog kabineta, ali nije zaposlena u Ministarstvu iz dva razloga:

– Pod prvo, po sistematizaciji Ministarstva, šef kabineta mora da ima završen fakulteta. Pod dva, plata šefa kabineta bi bila svega 50.000 dinara, a Cica ovako ima 80.000 dinara, navodi izvor Teleprompter.rs.

Pored ove plate, verovali ili ne, Cica prima još dve plate! Ona je članica nadzornih odbora u dva preduzeća u restrukturiranju.

– U Nadzorni odbor u “Novkabel” iz Novog Sada došla je u novembru prošle godine, dok je u kruševački FAM došla u februaru. Tu je zamenila svog drugara Ljubomira Šubaru koji je morao da podnese ostavku zbog imenovanja na funkciju direktora Agencije za privatizacije. Tako Cica inkasira mesečno dodatnih 90.000 dinara, odnosno dva puta po 45.000 dinara, otkriva naš izvor.

“Cica gimnazijalka” zarađuje 170.000 dinara, bez ikakvog osnova!

Ove navode smo pokušali da proverimo na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ali “Cica gimnazijalka” nije prijavila imovinsku kartu. Kontaktirali smo Cicu preko Fejsbuka i poslali joj nekoliko pitanja, ali ja ona momentalno OBRISALA Fejbuk profil! Poslali smo joj poruku na telefon, ali nam je neko napisao da to nije njen broj.

Cica je, inače, poznata kao sekretarica bivšeg ministra Predraga Bubala, zadržala se i u Ministarstvu privrede za vreme Mlađana Dinkića kao “koordinator u kabinetu”. Koliko je Cica bahata dokazuje i sledeća izjava jednog od njenih kolega iz Ministarstva:

– Cica je očajna što “Novkabel” kasni sa plaćanjem naknade za članstvo u Nadzornom odboru i tražiće da je razreše sa te funkcije kako bi mogla da dobije neko redovnije plaćanje. Cicu je strašno pogodila priča sa “bahatim Tajlanđanima iz Vlade” pa je na neko vreme obrisala Fejsbuk profil, zaključuje naš izvor.

 

Tekst je preuzet sa web sajta Teleprompter.rs

http://www.teleprompter.rs/cica-gimnazijalka-bez-fakulteta-sefuje-serticevim-kabinetom-i-prima-cetiri-plate.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply