Centar ABHO Vojske Srbije u Kruševcu obučava Američke vojnike!

Izaslanik odbrane SAD pukovnik Taft Blekburn danas je pohvalio kapacitete Centar ABHO Vojske Srbije u Kruševcu, najavivši mogućnost nastavka obuke američkih vojnika u tom centru.

 

 

„Veoma sam zadovoljan onim što sam video obilazeći objekte za obuku i unapred se radujem mogućnosti za nastavak saradnje i što će naši vojnici i dalje ovde dolaziti na obuku“, istakao je Blekburn.

On je preneo utiske američkih vojnika koji su mu potvrdili da je reč o „odličnom mestu za obuku“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Blekburn je obišao ABHO centar sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, koji je izražio zadovoljstvo što „srpska Vojska obučava američke vojnike“.

„Podigli smo kapacitete za obuku i opremili veliki trening centar na Ravnjaku, a danas sam sa pukovnikom razgovarao i o proširenju saradnje i planiranju daljih zajedničkih aktivnosti“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, to se radi „kako bi ABHO centar postao i baza za obuku i kako bi mogao da primi i veći broj vojnika drugih zemalja na obuku“.

Gašić je dodao da je tokom razgovora bilo reči i o drugim zajedničkim aktivnostima među kojima i o završetku radova u bazi Jug kraj Bujanovca.

Potpukovnik Ivan Lazarević predstavio je delokrug rada i goste informisao o planovima Centra ABHO, kao regionalnog i partnerskog centra za obrazovanje i obuku.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply