OPET SE PONOVILO: Čelična sajla zadržala ogromne količine otpada koje su u jezero Ćelije došle Rasinom i Blatašnicom, zaustavljena katastrofa!

SPREČENA KATASTROFA NA SRPSKOM JEZERU: Čelična sajla zaustavila ogromne količine otpada (FOTO)

СПРЕЧЕНА КАТАСТРОФА НА СРПСКОМ ЈЕЗЕРУ: Челична сајла зауставила огромне количине отпада (ФОТО)

Foto: Odeljenje za vanredne situacije

ČELIČNA sajla na jezeru Ćelije kod Kruševca, koju su postavili radnici JKP Vodovod i Ribočuvarske službe Rasina uspela je da zadrži velike količine komunalnog otpada (na slici). U Odeljenju za vanredne situacije grada Kruševca večeras je potvrđeno „Novostima“ da je zaustavljanjem otpada sprečen dalji prodor ka vodozhvatu i ugrožavanje snadevanja za 105.000 korisnika regionalog sistema za vodosnabdevanje.

Kako su „Novosti“ ranije objavile,komunalni otpad doplovio je iz reka na teritoriji opština Brus i Blace,što je nesrećna praksa koja se godinama ponavlja. Kao rešenje već duže vreme spominje se izgradnja kolektora na rekama Rasina i Blatašnica, koje neposredno prete veštačkom jezeru.Poslednje informacije sa terena su da je do izlivanja reke došlo u naseljenom mestu Đunis, kao i da je jedna strana kolovoza Kruševac – Deligrad – Niš pod vodom. Saobraćaj se u tom delu odvija jednom stranom puta,koji je ranije ovog meseca bio zatvoren usled izlivanja Južne Morave.- Situacija se redovno prati od strane pripadnika Saobraćajne policije PU Krusevac i putarskih ekipa-kažu u Odeljenju za vanredne situacije.- Za sada nisu ugrožena 22 domaćinstava i tri privredna subjekta u zoni ispod železničke pruge Beograd-Skoplje.

Prema poslednjim inormacijama sa terena saniran je i kvar na glavnom vodu mesnog vodovoda u Velikom Šiljegovcu, tako da je uspotavljeno snavdebanje vodom za oko 7.000 korisnika. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, Komunalne milicije i Elektrodistribucije noćas će obilaziti i organizovati dežurstva na ugroženim područjima.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply