CARINSKA ZONA BEZ UČINKA – Gradonačelnik i pored mnogo putovanja nije doveo nijednog investitora

Bivši državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić je izjavio da Kruševac ne koristi mogućnosti koje pruža Slobodna carinska zona.

Đidić (u sredini) u razgovoru sa bivšim gradonačelnikom Gašićem

– Slobodna zona je prilika da Kruševac privuče investitore. Nažalost, lokalna vlast ne koristi njene potencijale kao što to rade u drugim gradovima. U Slobodnu zonu Smederevo je došla finska kompanija PHC, koja proizvodi kablove, koja će zaposliti 1.400 ljudi. U Slobodnoj zoni Šabac kompanija „Ihtimat“ će prerađivati mleko, a „Pamilko“ obrađivati drvo. Posao će dobiti 400 ljudi. Kakav bi to boljitak bio za Kruševac kada bi uspeli da dovedemo nekog takvog investitora? -rekao je Đidić.

On je podsetio i da je „Kruševac trenutno bolje kotiran u Vladi Srbije od Smedereva i Šapca, ali da to ne koristi“.

Slobodna zona Kruševac posluje od marta 2013. godine i jedna je od 13 koje u Srbiji. Osnivači su Grad Kruševac, “Trajal korporacija” i Hemijska industrija “Župa”, a raspolaže površinom od preko 66 hektara.

Režim rada slobodne zone za sada je uspostavljen samo na lokaciji “Trajal korporacije” u Parunovcu, na površini od 30 hektara, na kojoj se može iznajmiti kancelarijski ili zatvoren proizvodno-skladišni prostor.

Do sada nijedna strana kompanija nije iskazala interes za poslovanje u Slobodnoj zoni Kruševac.

– Najveću krivicu za to snosi gradonačelnik Dragi Nestorović koji ne čini ništa da investitorima predstavi potencijale Slobodne zone. Njegov skorašnji put u Austriju je bio čist promašaj. Od obilaska firmi i turističkih putovanja Kruševac nema ništa. Potencijalne investitore treba dovesti ovde i predstaviti im mogućnosti zone – rekao je Đidić koji je bio jedan od inicijatora njenog osnivanja u Kruševcu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply