Bratislav Gašić u velikim dugovima, sve mu firme u blokadi!

Pare nisu problem, para nema: Bratislav Gašić

Ministar odbrane Bratislav Gašić u ozbiljnim je problemima ne samo zato što su mu se generali zavadili, već i zbog toga što mu je privatni biznis u teškoj finansijskoj dubiozi! Naime, firme koje su u njegovom vlasništvu ili su u blokadi ili u stečaju!

Pare nisu problem,  para nema:  Bratislav  Gašić

 

 

Pare nisu problem, para nema: Bratislav Gašić

Tako je preduzeće za proizvodnju, promet i usluge “Saco doo”, čija je delatnost prerada čaja i kafe, a koje je, prema podacima Agencije za privredne registre (APR), 100 odsto u vlasništvu Bratislava Gašića, u blokadi već 1.096 dana za iznos od 23.900.255,94 dinara!

Ministar je, doduše, u martu prošle godine preneo upravljačka prava na Dejana Miladinovića do prestanka javne funkcije, što ne menja mnogo činjenice. A one kažu da je Gašićeva prezadužena firma “Saco doo” vlasnik preduzeća za promet i usluge “Avia-Saco” i televizije “Plus” koje su takođe do guše u problemima. Prva je u stečaju, dok je račun televizije u blokadi 1.096 dana za iznos od 3.028.238,14 dinara!
I dok ministar grca u dugovima, ostalim članovima njegove porodice ne ide tako loše. “ADD production” je 100 odsto u vlasništvu Gašićeve supruge Irene Gašić, a zanimljivo je da je firma registrovana na istoj adresi na kojoj i televizija “Plus”. Posao ne ide loše ni ministrovom sinu Vladanu Gašiću, vlasniku preduzeća “Zona plus” iz Niša koje se bavi proizvodnjom kinematografskih dela i televizijskog programa. Dobro posluje i Gašićev brat Boban, vlasnik firme “BG produkt”, jer mu firme nisu ni u stečaju, ali ni u blokadi. Firma “BG produkt” bavi se, inače, proizvodnjom kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda. Ogranak te firme je “Tenis kafe” za usluge posluživanja i pripremanja pića.
Na kraju, Kruševljani ne moraju da brinu o tome hoće li dobiti crkvu čije su temelje udarili Gašići, jer je za razliku od samog ministra, ostatak porodice dovoljno je solventan! Naime, izgradnju crkve će finansirati i njegov rođeni brat Boban, a prvi čovek Ministarstva odbrane je najavio izgradnju još jedne crkve u Kruševcu. Dakle, nema brige, biće para za svetinje…

Gašić za „Alo!“: Ne dugujem ni dinara državi, niti radnicima

Sa ministrom Bratislavom Gašićem juče smo se nakratko čuli, i to pred njegov put u Moskvu, gde predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 4. konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.
– Ni dinara ne dugujem državi ni radnicima, a stečaj i blokada nastali su zbog spora koji čeka sudski epilog. Imam sva dokumenta i priznanice, koji ukazuju da ovo što govorim jeste tačno i nemam problem da to stavim na uvid – kratko je kazao Gašić i uputio nas na svog pravnog zastupnika koji je trebalo da objasni detalje spora koji ministar već godinama vodi sa svojim nekadašnjim poslovnim partnerima, a koji su ga, kako navodi, oštetili u poslu ne ispunivši ugovorom propisane obaveze. Sa njegovim zastupnikom, nažalost, nismo uspeli da stupimo u kontakt jer je bio nedostupan.

 

Tekst je objavljen u dnevnoj novini Alo, 15.4.2015. godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply