Bratislav Gašić „Sveti Bata“: Obična skromna svadba sina za 500 zvanica pod freskom Svetog Jovana i Bate sa batom!

Dragana Stojanović i Vladan Gašić

SVE SPREMNO ZA FEŠTU – Gašić ženi sina pod svojom freskom – Venčanje će biti u Crkvi Sv. Jovana i vladika David će izvršiti obred pošto je to bila njegova želja – otkriva za „Blic“ bivši ministar odbrane.

Dragana Stojanović i Vladan Gašić

Foto: Instagram / Instagram Dragana Stojanović i Vladan Gašić

O tome da ženi sina Vladana, kao i o svadbi koju Bratislav Gašić organizuje za mladence, priča se već danima. Osim što će na slavlju biti preko pet stotina zvanica, od kojih će većina biti političari, ono će biti održano u Kruševcu, na brdu Bagdala.

 

Bratislav Gašić Foto: V. Lalić / RAS Srbija Bratislav Gašić

Mi smo jedna normalna, skromna srpska porodica i to je to. Ne mislim da našem slavlju treba da se pridaje neki veliki značajj, kaže Gašić

Bivši ministar odbrane je za tu priliku navodno u okviru restorana napravio i apartmane i izgradio bazen i poprilično se potrudio da sve upriliči za veselje na visokom nivou, a uskoro iza REstorana Bagdala biće izgrađen i veliki hotel.

Bratsilav Gašić tvrdi da su priče o velikom i skupom venčanju samo zlurade glasine Foto: Privatna arhiva Bratsilav Gašić tvrdi da su priče o velikom i skupom venčanju samo zlurade glasine

– Oko čega sam se potrudio? Oko restorana se nisam potrudio. Restoran nije moj (već je suvlasnik, većinski vlasnik je generalni direktor Trajala Miloš Nenezuć, kum Bratislava Gašića). To su dezinformacije, ako želite, možete da dobijete i ugovor na uvid. Sve je onako kako to u Srbiji jedna normalna porodica može da priušti – kazao je Gašić, koji za „Blic“ objašnjava kako su priče o velikom i skupom venčanju zapravo glasine. Ipak, navodi da će uraditi sve kako tradicija nalaže, a poznat je običaj da svadbe traju tri dana.

– Sve će biti onako kako tradicija nalaže. I molim vas, to je deo intime porodice Gašić, i ne mislim da tom momentu treba da se pridaje bilo kakva važnost i značaj. Mi smo jedna normalna, skromna srpska porodica i to je to. Ja želim da sa svojom porodicom proslavim u intimnoj atmosferi – priča on.

Vladika David sutra će venčati Draganu i Vladana Foto: SPC / RAS Srbija Vladika David sutra će venčati Draganu i Vladana

Venčanje neće biti veliko, niti pompezno, kaže Gašić, ali za „Blic“ otkriva još jedan detalj i zanimljivost, a to je da će njegovog sina venčati vladika lično, i to u crkvi koju odnedavno krasi lik Gašića. Naime, bivši ministar je sa svojim bratom Bobanom pomogao izgradnju tog hrama, pa je odlučeno da se njihovi likovi nađu na freski.

– Da, naravno. Venčanje će biti u Crkvi Sv. Jovana. Vladika kruševački David će izvršiti taj obred. To je bila njegova želja. I to je prvo venčanje koje će vladika obaviti u Kruševcu, baš zbog odnosa koji on i ja imamo – rekao je Gašić i obećao da je to sve od iznenađenja i poklona sa njegove strane.

– Nikakvo iznenađenje ne spremam. Ako je malo ovo što se otac potrudio oko svadbe, da im bude lepo, i ako to nije dovoljno, šta da radim – završava on.

Inače, Vladan Gašić i Dragana Stojanović u vezi su već devet godina, a znaju se još iz gimnazijskih dana, kada su zajedno išli i u školu. Kako se pisalo, Vladan je nedavno odlučio da veri svoju izabranicu, kupivši joj skupoceni brilijantski prsten, a sutra ih očekuje venčanje u Kruševcu.

Gašić i svetac

Lik Bratislava Gašića osvanuo je početkom meseca na freski u Crkvi Svetog Jovana, čiju je izgradnju finansirao bivši ministar odbrane. Likovi Gašića i njegovog brata Bobana nalaze se odmah pored lika sveca kojem je crkva posvećena.

Izvor: Telegraf.rs / Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply