Bratislav Gašić sa bratom oslikan na zidu kao svetac u svojoj crkvi na Bagdali!

Bratislav Gašić na fresci u crkvi u Kruševcu

Bratislav Gašić na fresci u crkvi u Kruševcu – Lik Bratislava Gašića, bivšeg ministra odbrane, od proteklog vikenda nalazi se i na fresci. U pitanju je freska u Crkvi svetog Jovana, na brdu Bagdala iznad Kruševca, čiju je izgradnju finansirao Gašić.

Bratislav Gašić na fresci u crkvi u Kruševcu

 

Likovi bivšeg ministra i njegovog brata Bobana nalaze se, kako je i običaj kada je reč o ktitorima hrama, odmah pored lika sveca kojem je crkva posvećena. U ovom slučaju to je Sveti Jovan Krstitelj.

 

Izgradnja hrama počela je krajem marta 2015. godine. Crkveni kompleks na Bagdali zauzima površinu od dva hektara. Pre četiri godine izgrađena je kopija Njegoševe kapele koju je sa 50.000 evra finansirao Ljubomir Ćurčić, biznismen iz Rusije, ali je ona bila suviše mala da bi se u njoj služila liturgija.

Porodica Gašić je pronašla izvođača radova i ona se obavezala da će ga isplatiti. Radove na crkvi na Bagdali izvodilo je preduzeće „Vlasinac Igda“ koje je već sagradilo desetak crkava u Kruševcu i okolini. Prethodne crkve koje su gradili u Glodoberu i Šašilovcu koštale su, kako je govorio vlasnik ove firme Miomir Božilović, oko 15.000 evra. Obe crkve su, inače, veće od ove.

Gašić je, inače, još 2012. godine, dok je bio gradonačelnik Kruševca, najavio da će finansirati izgradnju crkve na Bagdali.

– I dok sam bio biznismen i gradonačelnik, a i danas kao ministar, pomagao sam i socijalno ugrožene grupe stanovništva i crkvu. To ću i nastaviti da radim i ubuduće. Posvećen sam ideji da treba pomagati na sve načine kako bi ljudi živeli bolje – rekao je Gašić ranije za “Blic”.

Autor: Blic/ foto: Fejsbuk

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply