Bratislav Gašić ostaje gradonačelnik Kruševca

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić, koji se pominje kao kandidat za ministra odbrane u vladi, doneo odluku da ostane na funkciji gradonačelnika Kruševca.

„Sagledavajući i analizirajući sve okolnosti i njihove posledice stavili smo u prvi plan visok stepen moralne i političke odgovornosti i interes gradjana. To je ono što nas razlikuje od drugih. Pokazali smo to mnogo puta. I sam predsednik Vučić – ostavkom na mesto ministra odbrane, što je u novijoj političkoj istoriji Srbije nezabeležen slučaj“, istakao je Gašić.

On je naveo da je na ovaj način ispoštovana i njegova lična odluka jer, kako je rekao, „volim svoj grad i želim da zajedno sa Kruševljanima završim ono što smo započeli“.

„Stupajući na dužnost gradonačelnika Kruševca, u uvodnom ekspozeu rekao sam da ću se svim potencijalnima boriti da moj rodni grad bude uredjen, a gradjani zaposleni. Za godinu dana uradili smo jako mnogo na sredjivanju celokupnog stanja i modernizaciji, ali to je tek početak“, rekao je Gašić.

Istakao je i da je u kontekstu politike SNS – visok stepen odgovornosti, borba za jednu moderniju, bolju, pravedniju i lepšu Srbiju i pre svega rad u interesu gradjana, postupao kao lokalni lider.

„U proteklih 12 godina, Kruševac je sistematski uništavan i postavio sam visoke ciljeve koje nameravam da ostvarim“, naglasio je potpredsednik SNS.On je naveo da je sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem obavio razgovor o svim aspektima ostanka na mesto gradonačelnika, ali i odlaska na mesto ministra, te da su tom prilikom uzeti u obzir i iskustva prethodnika koji su odlaskom za Beograd na svoja „bivša“ mesta postavljali marionete.

„Kao što smo govorili i pre izbora, nama fotelja nije bila cilj i zato nam nije teško da je odbacimo. Rad, uvodjenje reda i odgovornost i što brža modernizacija Srbije u ovom trenutku je primarni zadatak vlasti na svim nivoima, i ako se svi ponašamo u skladu sa tim vrlo brzo ćemo postići ono za šta se svi borimo – članstvo u EU i bolji standard“, naglasio je Gašić.

U kontekstu politike SNS, Gašić je pozvao Kruševljane da ga podrže u ovakvoj odluci za koju smatra da je jedina ispravna i moralna i poručio da će posle sledećih izbora, Kruševac imati ministra u Vladi.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply