Borba za prevlast kriminalaca u Kruševcu: Bivši bokser pokušao da ubije bivšeg fudbalera!

Miljan Stevović

OKRŠAJ „ŽESTOKIH MOMAKA“ KRUŠEVCA Bokser pokušao da ubije bivšeg fudbalera – Miljana Stevovića (22), nekadašnjeg prvaka Srbije u boksu, privela je kruševačka policija zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva bivšeg fudbalera Bobana Vukmirovića (32), krajem avgusta ove godine u Kruševcu. Obojica su poznati u kriminalnim krugovima Kruševca, a i šire.

Miljan Stevović

Foto: Facebook / Promo Miljan Stevović

Pored bivšeg prvaka u poluteškoj kategoriji, uhapšeni su i njegov drug Aleksandar Antić (20) i stric Bratislav – Braca Stevović (43), na koga je nedavno pucano u Kruševcu. S njima je priveden i S. P. (32), takođe iz Kruševca.

– Osumnjičeni Antić je priznao da je pucao u Vukmirovića. Zašto je pokušao da ubije Vukmirovića, još se utvrđuje – kaže sagovornik „Blica“ upućen u istragu i dodaje da će Miljan Stevović i njegov stric Bratislav verovatno biti osumnjičeni za saučešništvo.

Aleksandar Antić Foto: Facebook / Promo Aleksandar Antić

Ono što je zasad poznato je da je 27. avgusta oko 2.30 sati u Čolak Antinoj ulici Vukmirović ranjen u stomak. Da li je pucnjava posledica neraščišćenih računa, utvrdiće istraga. Prema saznanjima „Blica“, ranjeni Vukmirović, koji je u gradu pod Bagdalom poznat i kao Boba Bilder, pre nekoliko meseci fizički se sukobio sa jednim od uhapšenih. U tom dvoboju Vukmirović je izvukao deblji kraj.

Boban Vukmirović Foto: Privatna arhiva Boban Vukmirović

Zanimljivo je da je i jedan od sada osumnjičenih za učešće u pokušaju ubistva Vukmirovića, Bratislav Stevović, krajem marta upucan u vrat. Operisan je, nakon čega se oporavio. Teško povređeni Stevović je prebačen na Kliniku za neurohirurgiju u Nišu, gde je operisan, nakon čega se oporavio. Dvojica 21-godišnjaka, G. J. R. i B. T., uhapšeni su desetak dana posle pucnjave, ali nije utvrđeno da li su radili po nečijem nalogu.

Bratislav Stevović i njegov dve godine stariji brat, otac sada privedenog Miljana, sredinom devedesetih godina važili su za žestoke momke i bili akteri nekoliko vatrenih okršaja.

Bili su deo grupe koja je pokušala da se suprotstavi tzv. Jotkinoj grupi, koja je u to vreme kontrolisala kruševačko podzemlje. Na braću je u nekoliko navrata pucano, a jednom im je u dvorište porodične kuće, u naselju Lazarica, bačena bomba.

Državni prvak

Sada privedeni Miljan Stevović pre tri godine, kao 19-godišnjak osvojio je titulu prvaka države u poluteškoj kategoriji do 81 kilogram u Novom Sadu. Na pobedničkom postolju bio je mnogim međunarodnim turnirima u Srbiji i u inostranstvu.

Ranjeni Boba Bilder pre sedam godina odigrao i jednu utakmicu za Napredak u Superligi i to protiv Crvene zvezde. U tom periodu predsednik FK Napredak bio je Dragiša Binić.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply