Bivši radnik Hipo Alpe Adria banke ukrao veliku sumu novca, dao otkaz, pa pobegao u inostranstvo

"Hipo Alpe – Adria banka" u Kruševcu Foto: S. Babović

Aleksandar Jevtić (32) kao stručni saradnik na šalterskim poslovima u filijali „Hipo Alpe – Adria banke“ uzimao novac sa računa klijenata

 "Hipo Alpe – Adria banka" u Kruševcu Foto: S. Babović

Više javno tužilaštvo pokreće istragu protiv Aleksandra Jevtića(32) iz Kruševca zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja ovlašćenog lica u filijali „Hipo Alpe – Adria banke“ Sumnja se i da je odgovoran za krivično delo “posluge”, odnosno “služenja” novcem klijenata banke.

Kako saznaju “Novosti” oba krivična dela odnose se na period od januara do decembra 2014.godine, posle čega je Jevtić pobegao u inostranstvo.

Osumnjičeni je u isto vreme ojadio pet klijenata za 176.955 evra, a kasnije se došlo do saznanja da je sa računa još 14 lica podizao i vraćao novac i to u iznosu od 335.566 evra – potvrđeno je “Novostima” u Višem javnom tužilaštvu.

Prema saznanjima “Novosti”, osumnjičeni je radio kao stručni saradnik na šalterskim poslovima. Pretpostavlja se da novac koji nedostaje banci prosto nije stigao da vrati. Krajem prošle godine je podneo zahtev za raskid radnog odnosa.

Prevara je otkrivena kada se javio jedan od oštećenih klijenata posle čega je banka odmah krenula da rasvetljava slučaj i 8. decembra prošle godine podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg radnika, protiv koga će najverovatnije biti raspisana i međunarodna poternica.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply