Bez novogodišnjeg koncerta na Trgu kod Spomenika kosovskim junacima za doček Nove godine, biće koncerta za doček Srpske nove godine

Gradska uprava Kruševca za doček Nove godine ne organizuje koncert na glavnom Trgu, ali će za doček pravoslavne Nove godine organizovati program u centru grada, rečeno je danas agenciji Beta u Gradskoj upravi.

U Kruševcu bez koncerta na Trgu za Novu godinu 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

„Ni ove godine nećemo imati novogodišnji koncert, a odlučili smo da organizujemo program za doček Srpske nove godine i potrudićemo se da to bude primereno svim uzrastima. Procenili smo da je to najbolje rešenje“, rekla je za Betu gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Grad Kruševac ni prošle godine nije organizovao novogodišnji koncert u centru grada jer su donatori, kako je tada objašnjeno, tokom godine izdvojili sredstva za dva spomen obeležja u gradu.

Na kraju 2017. godine koncerta nije bilo jer je u oktobru te godine preminuo tadašnji gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Kruševljani su uz poznate pevače i pevačice na centralnom gradskom Trgu dočekivali 2013, 2014, 2015, 2016. i 2017. godinu.

Ove godine Kruševac je dobio novu novogodišnju rasvetu, centar grada ima novu dekoraciju, a na izgrađene kružne tokove postavljene su 3D dekorativne figure.

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća Kruševac Snežana Radojković kazala je za Betu da je izgrađeno dosta novih kružnih tokova, ulica, parkova i da se pojavila potreba da i ti delovi grada budu ukrašeni, dodavši da je rasvetom obuhvaćeno više ulica nego ranije kao i da su pojedina seoska područja dobila po nekoliko dekorativnih elemenata.

Prema podacima Gradske uprave Kruševac, za nabavku novih i popravku postojećih ukrasa iz gradskog budžeta je izdvojeno 15 miliona dinara.

Izvor: Danas.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply