Šator u Porti crkve Lazarice

Aleks Hart

Usred parka u Kruševcu kamper posle 30 godina. Avanturista Aleks Hrat biciklom je krenuo iz Atine i nastavlja putovanje

 Aleks Hart

 

STRANAC Aleks Hart (37) prvi je kamper koji je postavio šator usred Arheološkog parka Lazarev grad u poslednjih 30 godina. Kruševljani su oduševljeno prilazili neobičnom avanturisti koji je bez unapred pripremljenog plana biciklom krenuo na turneju po Evropi. I dok su se neki pitali da nije u pitanju izbeglica koji je skrenuo sa uobičajene maršute na putu do mađarske granice, dotle su oni najsmeliji prilazili gostu iz belog sveta.

 

– Krenuo sam 28. avgusta iz Atine, prošao severnu Grčku, Makedoniju, zaustavio se u Prištini i preko Blaca došao do Kruševca – priča za “Novosti” originalni biciklista. – Pitao sam ljude da li je u redu da postavim šator i niko ništa nije imao protiv. Prišla su deca da se upoznamo, a i mladi su se ponudili da mi objasne istoriju grada.

Hart sa sobom pored šatora nosi komplet reketa za stoni tenis i deo kostima leptira. U svakom gradu gde stane, pre svega na trgovima i na prometnim šetalištima stavi krila na leđa i masku na lice i pozdravlja se sa ljudima. Snima reakcije prolaznika sa kojima se pozdravlja u okviru posebnog konceptualnog projekta “Hartšejp” ili “Lav baterflaj” i svedoči da su ga svuda srdačno dočekali upravo zahvaljujući kostimu.

PROČITAJ JOŠ:  Osnovan Savet za mlade pri Skupštini grada Kruševca

 

POSETIO CRKVU LAZAREVU

– U Kruševcu sam uspeo da obiđem Lazarev grad, prvi put sam video crkvu i bistu cara Lazara, sigurno ću posetiti muzej, a dopalo mi se jezero Ćelije gde su mi ribolovci ljubazno objasnili da se iz te akumulacije grad snabdeva vodom – prenosi nam svoja iskustva kamper, čiji je san da otvori više centara umetnosti i zabave u Evropi sa zdravom hranom, ali bez alkohola i duvana.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply