Atletsko–fudbalski stadion kod bazena biće završen za 30 dana

SPORTSKI CENTAR

U okviru kompleksa Sportskog centra Kruševac, nastavljeni su radovi na izgradnji atletsko – fudbalskog stadiona.

SPORTSKI CENTAR

 

U predhodnoj fazi izgrađeni su fudbalski i teren sa atletskom podlogom za 8 staza, prošle godine i reflektori na oba terena, dok će u ovoj biti izgrađen deo namenjen atletskim borilištima za tehničke discipline: skok uvis, skok s motkom, skok u dalj i bacačke discipline: kugla, kladivo, koplje i disk.

 

U saradnji sa Atletskim savezom Srbije sledi postavljanje završnog sloja tartana, površine šest ipo hiljada kvadrata, čime će radovi na ovom kompleksu biti završeni, rekao nam je direktor Sportskog centra Dragan Lazić.

Koncept za izgradnju postoji od ranih devetesetih, 2013. ideja je obnovljena od kada je, zahvaljujući lokalnih vlastima gradnja intenzivirana.

Radovi, za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno nešto više od 9.500 miliona dinara, izvodi kruševačka „Tehnogradnja“ i ukoliko vremenski uslovi dozvole, biće završeni za 30 dana.

Izgradnjom ovakvog savremenog sportskog objekta, Kruševac će, osim regionalnih, biti spreman i za organizaciju međunarodnih atletskih takmičenja, naglašava Dragan Lazić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply