Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac do sada su registrovali 35 potvrđenih slučaja korona-virusa na teritoriji koju pokriva Rasinski okrug, od čega su tri iz Varvarina.

Nakon više potvrđenih slučajeva KOVID-19 u kompaniji “Henkel” doneta je odluka da se obustavi rad u proizvodnji, ali će ova kompanija nastaviti distrubuciju proizvoda na tržište. U ovoj kompaniji ranije je urađena dezinfekcija, a epidemiolozi su je obilazili u dva navrata. Prema informacijama “Novosti”,proizvodnja će biti obustavljena na dve nedelje.

Skoro svi potvrđeni slučajevi na teritoriji Rasinskog okruga,kako su “Novosti” pisale, su lica koja su zbog prirode posla imala značajan broj kontakata(fabrika,Hitna pomoć, administrativni i šalterski posao,odnosno, privatna medicinska praksa u Varvarinu).Brisevi uzorkovani u Kruševcu, prosleđivaće se u laboratoriju Veterinarsko-specijalističkog instituta u Kraljevu, koja je predstavljala referentnu ustanovu za vreme pandemije meksičkog gripa.

Izvor: Večeranje novosti

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:856518-Borba-je-trajala-devet-dana-Arhitekta-iz-Krusevca-podlegao-posledicama-korone