Apel motociklistima da smanje brzinu! Puno nastradalih od početka godine!

Foto: J. Dašić

Apel motociklistima na oprez u vožnji – Na početku ovogodišnje sezone vožnje motocikala i mopeda iz Kruševca stiže apel

 Foto: J. Dašić

KRUŠEVAC – Tokom protekle dve godine, saobraćajne nezgode u kojima su učesnici bili vozači motocikala i mopeda su na teritoriji Rasinskog okruga odnele pet života. Ukupno, Policijska uprava u Kruševcu je 2015. registrovala 44, a lane 42 ovakva udesa.

Iako je ovogodišnja sezona tek počela, od januara do marta su zabeležena tri incidenta sa motociklima i mopedima, pa policija najavljuje da će posebna pažnja biti usmerena ka otkrivanju i sankcionisanju prekoračenja brzine, vožnje pod uticajem alkohola, neposedovanja odgovarajuće opreme i kategorije vozačke dozvole.

Poznati bajker Jovan Dašić (32), zato, poziva na opreznost i svedoči kako je čudom preživeo podletanje pod automobil, nedaleko od jedne benzinske pumpe…

– Kreto sam se iz pravca Čitluka ka gradu, a putničko vozilo je iznenada „preseklo“ duplu punu liniju, pa sam naglo stisnuo kočnicu… Vozač se, potom, uredno parkirao i počeo da sipa gorivo, jer uopšte nije obratio pažnju na to šta se pri skretanju dogodilo… Nekad je krivica na motociklistima koji se ne pridržavaju propisa, a još češće na ljudima za upravljačima automobila koji retko gledaju u retrovizor – naglašava Dašić, procenjujući da se pravi zaljubljenici u vožnju na dva točka, koji su prešli hiljade kilometara, pridržavaju zakona, za razliku od onih na „besnim“ motorima koji voze u „japankama“ i takozvanih „ekonomik vozača“ na skuterima, neretko sklonih preticanju sa desne strane. Inače, budžet Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima u Kruševcu iznosi čak 17 miliona dinara.

PROČITAJ JOŠ:  Osoba od 33 godine na respiratoru već dve nedelje, zaražena na korona žurci, do 70 pacijenata stalno u intenzivnoj nezi, kovid bolnice u Kruševcu

Istovremeno, iz kruševačkog Odeljenja za stambeno-komunalne i imovinsko-pravne poslove saopštavaju da su prilikom investiranja u putnu infrastrukturu vodili računa i o modernizaciji semafora, te rekonstrukciji trotoara u zonama škola, vrtića i zdravstvenih ustanova. Na državnim putevima su postavljeni LED displeji i portali sa upozorenjima, a posebna pažnja je poklonjena bezbednosti oko 14 škola koje se nalaze pored ovih saobraćajnica.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply