Američka firma koja posluje u Kruševcu Coopertires radnicima povećala plate za vreme vanrednog stanja

Američka kompanija “Kuper tajer” iz Kruševca povećala je radnicima plate za sedam dinara po radnom času i time pokazala šta znači biti društveno odgovorna kompanija, posebno u vreme kada se Srbija bori protiv virusa korone.

Pored uvećanja zarada, svim radnicima kojima u martu i aprilu ističe ugovor o radu, isti će biti produžen.

Svesni smo da povećanje nije veliko, međutim, ono je itekako značajno jer se dešava u vreme ekonomske neizvesnosti, kada se zbog globalne pandemije gube radna mesta i umanjuju zarade, ističu iz sindikata “Sloga” u toj kompaniji.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozdravljaju ovaj čin i pozivaju druge kompanije i poslodavce da im se priključe, da tamo gde ima mesta povećaju zarade zaposlenima, ne otpuštaju ih i time pokažu solidarnost sa radnicima i njihovim porodicama.

Ujedno, zahvaljujemo se mendžmentu kompanije “Kuper tajer” koje je pored povećanja plata u dogovoru sa sindikatima uskladilo i poslavanje fabrike u vreme vanrednog stanja, od organizacije smena, prevoza do posla i rada u skladu sa preporukama medicinske struke.

Izvor: Danas.rs

Link: https://www.danas.rs/ekonomija/kuper-tajer-u-vreme-korone-povecao-plate-radnicima/

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Američka firma koja posluje u Kruševcu Coopertires radnicima povećala plate za vreme vanrednog stanja”

  1. Darko kaže:

    Hahahahaha, kako vas bre nije sramota da lazete, to je bilo dogovoreno pre vanrednog stanja, i povecanje je sedam dinara po satu ali bruto, a sto se tice menandzmenta, svi se razbezali cim se pojavio prvi slucaj u srbiji, a radnike terali da rade do juce, ponedeljak je bio poslednji radni dan

Leave a Reply