Ambulanta u Bivolju određena kao centralna ambulanta za sve potencijalno ugrožene virusom Korona

Kruševac: Od četvrtka posebna ambulanta za sve potencijalno ugrožene virusom korona – Dom zdravlja otvara specijalan centar

 Foto: DZ-MZ

KRUŠEVAC – Ambulanta za respiratorne infekcije i poseban centar za prijem svih pacijenata koji imaju visoku temperaturu i druge druge disajne tegobe, kao i građana, koji dolaze sa područja ugroženog korona virusom i građana, koji su su bili u kontaktu sa tim licima, od sutra se otvara u Kruševcu u ambulanti – Bivolje.
– Građani koji su došli sa ugroženog područja ili su bili u kontaktu sa licima koja su bila u ugroženom području, ukoliko imaju zdravstvene tegobe, prvo se javljaju telefonom u ambulantu za respiratorne infekcije na broj 037/403-688, svakog dana od 07 do 22 časa – predočeno je u Domu zdravlja Kruševac.
– Mobilni brojevi telefona koji će biti u funkciji od 19.marta 2020, kada počinje da radi ambulanta koja je određena za prihvatanje febrilnih pacijenata i onih sa imaju respiratornim tegobama su 0648653574, 0648653575 i 0648653576.

Pacijenti koji imaju izabranog lekara u ambulanti Bivolje lečiće se u ambulanti Nova pijaca. Iz Mesne zajednice Bivolje apeluju na javljanje volontera, na broj 0648704159.

– Penzioneri i osobe starije od 65 godina, ne izlazite iz domova! – jedan je od apela MZ Bivolje na društvenim mrežama.

– Mlađe osobe savesno uputite pomoć najbližima, komšijama, rođacima u vidu nabavke hrane i lekova. Spisak samačko-staračkih domaćinstava sa teritorije MZ prosleđen je nadležnima, kako bi se ogranizovalo sve što je potrebno. Ne izlazite iz Vaših kuća!

AMBULANTE

TOKOM vanrednog stanja usled pandemije KOVID-19, izmenjen je i rad drugih zdravstvenih ambulanti Doma zdravlja, o čemu se, kao i radu službi patronaže,kućnog lečenja, stomatologije, laboratorije i službe za zdravstvenu zaštitu žena, mogu se naći na sajtu grada Kruševca www.krusevac.rs i na sajtu Doma zdravlja www.dzkrusevac.org.rs

 

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:853724-Krusevac-Od-cetvrtka-posebna-ambulanta-za-sve-potencijalno-ugrozene-virusom-korona

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply