Akcija Treće dete – pokloni porodicama sa tri deteta

mleko, bebe

 

U okviru akcije „Treće dete“ grad je poklonio po 8.000 dinara bebama rođenim u poslednjih šest meseci u porodicama koje već imaju dvoje ili više dece

 

mleko, bebe

 

Grad Kruševac poklonio je danas po 8.000 dinara bebama rođenim u poslednjih šest meseci u porodicama koje već imaju dvoje ili više dece.

Poklone su dobile 63 bebe u okviru akcije “Treće dete” koju je grad organizovao 52. put, a reč je o aktivnosti koja je usmerena ka pospešivanju nataliteta i materijalnoj pomoći roditeljima.

Takođe, akcija za koju je ove godine izdvojeno 1,8 miliona dinara ima za cilj da ohrabri mlade da osnuju porodicu.

Prilikom uručenja vaučera roditeljima treće i više rođene dece, gradonačelnik Bratislav Gašić izjavio je da „zna da 5.000 dinara koje grad dodeljuje po rođenju deteta nije mnogo, kao i vaučer od 8.000 dinara”, međutim ukazao je da su ukupna socijalna davanja u Kruševcu mnogo veća nego ranije.

On je ovom prilikom zamolio nezaposlene porodilje koje mesečno iz budžeta dobijaju 10.000 dinara da imaju strpljenja zbog kašnjenja u isplati, istakavši da će im sva dugovanja uskoro biti isplaćena.

“Prošle godine iz budžeta je za nezaposlene porodilje izdvojeno 22 miliona dinara, a godinu dana ranije samo 11 miliona dinara, dok ćemo mi ove godine isplatiti 70 miliona dinara”, naveo je Gašić na svečanosti u gradskoj upravi.

Akcija “Treće dete” sprovodi se dva puta godišnje na Vidovdan i pred Novu godinu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply