ABHO Kruševac ima novog komandanta

novi_komandant_ABHO_Krusevac

Pukovnik Zoran Stojanović predao je dužnost majoru Zoranu Vukadinoviću, a nakon defilea jedinica 246.bataljona ABHO, priređen ispraćaj u penziju dosadašnjem komandantu.

novi_komandant_ABHO_Krusevac

Dosadašnji komandant 246.brigade ABHO, pukovnik Zoran Stojanović, nakon završene Vojne akademiju kopnene Vojske, službovao je u Varaždinu, Somboru, Novom Sadu i Kruševcu. Za postignute rezulatate u radu pored pohvala i nagrada, odlikovan je Medaljom za vojne zasluge, Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti 3.stepena i Vojnom spomen medaljom za izuzetne rezultate u vojnoj službi za oficira, rekao je brigadni general Žarko Lazarević, načelnik Štaba u komandi Kopnene Vojske uz konstataciju da pukovnik Stojanović odlazi u zasluženu penziju. Bataljom je pod njegovom komandom bio u samom vrhu po opertivnim sposobnostima u kopnenoj Vojsci, a 2009.godine zbog izuzetnih rezulata u radu proglašen je za najbolji bataljon u kopnenoj Vojsci. Obraćajući se skupu, pukovnik Zoran Stojanović čestitao je novom komandantu i zahvalio na dosadašnjoj saradnji i poželeo dalji uspeh u radu.

Čast mi je i zadovoljstvo da danas primim dužnost komandanta bataljona ABHO, rekao je, između ostalog, major Zoran Vukadinović, dodajući da će se potruditi da opravda ukazano poverenje.

PROČITAJ JOŠ:  Petar Miladinović autor filma o najvećim odlikovanjima u Velikom ratu i njihovim vlasnicima iz Rasinskog okruga

Major Zoran Vukadinović rođen je 1972.u Prokuplju. Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske, i za proteklih 19 godina službovao je sve vreme u Kruševcu. Uoči primanja nove dužnosti, bio je na funkciji zamenika komandanta 246.bataljona ABHO. Pored pohvala i nagrada, za postignute rezulate odlikovan je Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti.

U ime pretpostavljene komande svečanosti je prisustvovao – brigadni general Žarko Lazarević, načelnik Štaba u Komandi kopnene Vojske, kao i zamenik gradonačelnika sa saradnicima, Siniša Maksimović, predsednik Skupštine grada, Dejan Srdić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, predstavnici kruševačke eparhije, Policijske uprave, udruženja Vojnih penzionera, SUBNOR-a i rezervnih vojnih starešina, direktori Javnih preduzeća, kao i brojne zvanice iz javnog i političkog života grada i okruga.

Izvor RTK

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply