21. Zlatna kaciga – prijem za učesnike

Zlatna_kaciga

Za učesnike Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna Kaciga“ iz bugarskog grada Haskova prijem su priredili gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović.

Zlatna_kaciga

Bugarsku delegaciju predvodio je predsednik Skupštine grada Haskova, Ivan Ivanov. Ovom prilikom gradonačelnik Gašić zaželeo je toplu dobrodošlicu bugarskim gostima sa željom da se saradnja unapredi i podigne na viši nivo. Prijemu su prisustvovali i domaćini Festivala „Zlatna kaciga“, direktor Kulturnog centra Kruševac, mr Miroslav Smiljković sa saradnicima.

Ovogodišnji dobitnici prestižnog priznanja, „Zlatna kaciga“ su: za karikaturu – Valentin Georgijev iz Bugarske, za priču – Stamenko Dumitrović iz Ćuprije, za pesmu -Nikola Stojanović iz Jasike i za aforizam Mihajlo Ćirković iz Kruševca. Na 21-om konkursu Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ o temi „Pomračenje“ učestovalo je 417 autora iz 40 zemalja. Poslate su 423 karikature, 110 priča, 134 pesme i 1.669 aforizama. Za mlade do 18 godina o temi „Tenis“ prva nagrada za karikaturu i strip pripala je Draganu Stoškoviću iz Beograda, a za pisanu formu – Neveni Todorović iz Kruševca. Nagrade će svečano uručiti gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić i pomoćnik gradonačelnika Siniša Maksimović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply