2017. godine počinje izgradnja bioenergane u Kruševcu, grejanje drvima, potpisan ugovor o izgradnji!

Building Energy na proleće 2017. počinje izgradnju bioenergane u Kruševcu – Ugovoreno snabdevanje biomasom

foto: Alf Ribeiro/shutterstock.com

Predstavnici Srbijašuma i kompanije Building Energy Kruševac potpisali su ugovor o dugoročnoj saradnji. Reč je o eksploataciji drveta, u periodu od deset godina, a ovaj ugovor predstavlja važan korak ka najavljenoj izgradnji bioenergane u tom gradu.

Radovi bi trebalo da krenu na proleće 2017, a očekuje se da bioenergana proradi za grejnu sezonu 2018/2019. godine, navedeno je na sajtu Grada Kruševca. Projekat je vredan više od 20 mil EUR.
Ugovor o eksploataciji drvne biomase su prošle nedelje potpisali v.d. generalnog direktora Srbijašuma Predrag Aleksić i direktor Building Energy Ivan Stajić, a prethodili su mu ugovori sa JKP Kruševac i JP Vodovod.

Direktor kompanije Building Energy za jugoistočnu Evropu Paolo Rosi istakao je da je ugovor sa Srbijašumama ključni momenat na koji se čekalo već duže vreme, i da su sada otklonjene sve prepreke za nastavak realizacije ovog važnog projekta.

V.d. generalnog direktora Srbijašuma Predrag Aleksić rekao je kako očekuje da će ovaj projekat biti „inspiracija i za druge gradove“, objavljeno je na sajtu Grada Kruševca.
– Korišćenjem drveta, koje je obnovljivi energent, biće smanjeno zagađenje i ostvarena velika ušteda – rekao je Aleksić.

PROČITAJ JOŠ:  Raspisan tender za rekonstrukciju vrtića u Kruševcu

Direktor Building Energy Kruševac je rekao da će godišnje eksploatisati 60.000 kubika drveta.

Prema rečima direktora kruševačke Gradske toplane Dragana Azdejkovića, benefiti izgradnje bioenergane biće pouzdanost, jetfiniji energeti i kvalitetna isporuka toplotne energije. Azdejković je naglasio i da će Building Energy finansirati izgradnju toplovoda između bioenergane i Toplane, u vrednosti od 800.000 EUR, navedeno je na sajtu Grada Kruševca.

Izvor: eKapija

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply