Dve devojčice i dečak se rodili u novoj 2021. godini u kruševačkom porodilištu

DVE DEVOJČICE I DEČAK – NAJMLAĐI STANOVNICI KRUŠEVCA I TRSTENIKA: Rođene prve bebe u Rasinskom okrugu u Novoj 2021. godini

Prvog dana Nove 2021. godine u Kruševcu, u 7:15 rodila se prva beba – devojčica, čiji roditelji žive u Gornjem Stepošu. U 13:47 rođena je druga beba – devojčica, a u 14:50 rođen je i prvi dečak ove godine. Majke ove dve bebe žive u Opštini Trstenik.

Do ponoći očekuje se rođenje još jedne bebe – priprema porođaja je u toku.

U okviru rada Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca, i ove godine predviđena su sredstva za decu rođenu 1. januara. Ukupan budžet za ove namene iznosi 200.000 dinara. Poklon čestitka se dodeljuje tako da se ukupan iznos deli na jednake delove za svako dete rođeno 1. januara.

Ovo je tradicionalna akcija i jedna u nizu aktivnosti kojom Grad Kruševac pospešuje natalitet i poboljšava materijalni položaj dece, kao jedan od prioriteta politike Grada Kruševca.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Izvor: Kurir.rs

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3596807/dve-vevojcice-i-decak-najmladji-stanovnici-krusevca-i-trstenika-rodjene-prve-bebe-u-rasinskom-okrugu-u-novoj-2021-godini

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply